söndag 31 oktober 2010

Söndagsmys

Klockan är vriden tillbaka en timme. Klockan är med andra 7 när barnen kommer och och säger godmorgon. Men vad annat kan man göra än att självklart säga godmorgon och mysa lite tillsammans med dom.
Jag och gubben låg kvar en stund till, hörde hur barnen grejade ute i köket, men lät som hållas. Efter en stund så kommer de in med en bricka med goda mackor på till allihopa, skrivna små söta saker så som hjärtan och våra initialer på Hasses och mina mackor med marmelad. Sen hade de gjort obóy och lagt lite grädde på. Servetter på brickan. Mys på hög nivå när de gör sånt här för deras gamla föräldrar...

De är fulla av sprallighet båda två. Mycket bus, mys och spratt i sängen innan det var dax att gå upp. Har inget planerat på dagen förräns ikväll då vi ska hem till goa vänner och äta lite gott och umgås. Ska bara ta dagen som den kommer.

Gick på stan en sväng igår, tyvärr var det totalt dött, jag hoppas för stadens skull att det var lite mer liv och rörelse på förmiddagen då det var Shoppinglördag igår i stan. Var inne i en affär som heter Blåfuran och började prata med försäljaren. Vi kom in på ämnet med gamla traditioner och att de försvinner mer och mer.
Så som att stöpa ljus, göra korv, göra pyssel hela familjen. Det finns säkerligen de som fortfarande gör detta, men jag känner med min generation att man har tappat detta vilket är jättesynd. Bestämde lite löst med henne i affären att vi skulle försöka dra ihop något sånt till nästa år, lite olika stationer med pyssel, bland annat stöpa ljus. Tycker detta är så viktigt för barnen att få uppleva, för det är ju ändå en mysig upplevelse. Men för att de inte ska tröttna så får man nog ha lite andra delar också som de kan pyssla med emellanåt när ljusen torkar. Jag hoppas innerligt att detta går att genomföra nästa år. Ska bli spännande att dra i det och planera. Planera är ju roligt.
Att få ha en riktigt gammeldags jul är något som jag skulle vilja uppleva. Barnen i Bullerbyn tex.

Nähä om man skulle ta tag i dagen. Ta tag i bara-vara-dagen...

1 kommentar:

  1. HA HA HA jaa du syrran om du ska ha en riktigt gammeldags jul då har du att göra med att stoppa korv, göra sylta, revbensspjäll, lägga in sill och sallader, koka grisfötter mm mm och göra ALLT från grunden.

    Julpyssel kan vi ju börja ha som tradition att göra härhemma. Likaså julgodis kan vi ju träffas och göra tillsammans, eller vad sägs???

    KRAM
    Carina med Jesper i famnen

    SvaraRadera